fbpx

Bescherm het kind tegen seksueel geweld

Een dacht dat ons kind het slachtoffer kan zijn van seksueel geweld veroorzaakt gruwel en paniek. Is het mogelijk om dit risico te minimaliseren?? Kinderpsychologen hebben een lijst samengesteld van wat ouders moeten doen van 1 jaar tot 12 jaar oud, om hen niet te onderwerpen aan de kans op seksueel geweld.

Voor zeer jonge kinderen (van 1 jaar tot 5 jaar)

Op deze leeftijd is het erg belangrijk dat het kind de meester van zijn lichaam voelt, zelfs als volwassenen hem nog steeds helpen. Hij moet ook weten dat het woord “nee” betekent stoppen en stoppen, zowel voor zichzelf als voor iedereen met wie hij speelt. Op dit moment kan het kind al leren opmerkzaam te zijn voor de uitdrukking van de gezichten van andere mensen.

een. Leer een kind om toestemming te vragen voordat je een kameraad knuffelt

Om dit te doen, zeggen we bijvoorbeeld: “Lisa, laten we het je vriend vragen, wil hij je vaarwel knuffelen”. En als hij “nee” zegt, moedig je kind op: “Het is goed, Lisa! Laten we afscheid nemen van hem en een luchtkus sturen “.

2. Leer een kind vanaf zeer jonge leeftijd dat “nee” en “stop” zeer noodzakelijke woorden zijn en ze moeten worden gerespecteerd

Vertel het hem bijvoorbeeld zoals dit: “Maya zei nee, en als we” nee “horen, stoppen we altijd. Wat we ook doen “.

Hij moet ook weten dat zijn eigen ‘nee’ dezelfde betekenis heeft als ‘nee’ zijn vrienden: ‘Als je nee zei, en je vriend blijft doen wat je niet leuk vindt, moet je daarover nadenken of we mee spelen hem op dit moment. Zo niet, dan kunt u

https://pflanzen-sortimenter.de/kontakt/

andere vrienden kiezen “.

Als je ziet dat je moet ingrijpen in het spel, doe het dan. Leg beleefd en kalm uit aan een ander kind dat uw kind “nee” zei en dit is belangrijk.

3. Dwing een kind nooit om iemand te knuffelen of te kussen als hij niet wil, wat de reden dan ook

Deze regel is van toepassing op familieleden. Als de grootmoeder zijn kleinzoon wil kussen, en hij rust, komt hem te hulp en biedt een alternatief: “Laten we zeggen” voor nu-de pop “en zwaaien met het handvat!””

vier. Leer het kind om te helpen als iemand zich in een moeilijke situatie bevindt

Leer hem oplettend zijn tegen intonaties en gezichtsuitdrukking. Prijs hem voor het helpen van zijn grootmoeder of hielp het kind op de speeltuin als hij viel.

Maar tegelijkertijd moet hij duidelijk weten dat wanneer een volwassene om hulp vraagt, een volwassene hem ook moet helpen. Prijs hem voor het bellen als hij zag dat iemand zich in een moeilijke situatie bevindt.

5. Leer het kind tot het feit dat alleen hij de eigenaar van zijn lichaam is

Als je het wast, vraag dan altijd: ‘Was je rug? En de benen? En de kont?”En als hij” nee “zei, geef hem dan een washandje en zeg:” Goed! Je buik moet worden gewassen. Vooruitlopend!””

Van jongs af aan moet hij zijn geslachtsdelen zelf wassen. Als je de baby vertelt dat hij zorgt voor zijn pennen, benen en andere delen van het lichaam, zodat ze schoon zijn, zal dit hem helpen zijn lichaam te voelen en niets schandelijks in hem te vinden.

6. Empathie ontwikkelen, het kind zijn eigen emoties roepen en uitleggen

Beschrijf het kind welke gevoelens zijn acties in anderen veroorzaken: “Ik weet dat je ook dit speelgoed wilde, maar je raakt Mickey, nu doet het pijn en hij huilt. En we willen niet dat Mickey huilt vanwege het feit dat we hem raken “.

7. Geef het kind altijd de mogelijkheid om te kiezen en ja of nee te zeggen “

Dit is vooral belangrijk voor meisjes die al naar de kleuterschool gaan, voor een lange tijd panty’s van de gewenste kleur kunnen kiezen. Laat het kind altijd begrijpen dat u zich zorgen maakt over zijn gezondheid en veiligheid en daarom moet u warme dingen dragen, maar verder kiest hij alles zelf.

acht. “Zeg in woorden”

Wanneer het kind al weet hoe te praten, antwoord dan niet en reageer op zijn grillen totdat hij uitlegt wat er is gebeurd. Dit is belangrijk dat in de toekomst in een situatie waarin emoties erdoor worden overweldigd, hij erin slaagde om op tijd te reageren en er niet in te duiken, maar om in communicatie te gaan met degene die ze heeft gebeld.

Vaak kan het voor mensen heel moeilijk zijn om hulp te vragen of bezwaar te maken tegen de dader, juist omdat emoties en woorden niet direct gerelateerd zijn.

Voor kinderen van 5 tot 12 jaar oud

Op deze leeftijd moet je kinderen leren elkaars ruimte te respecteren. In staat zijn om uit het spel te stappen wanneer ze ongewenst draaien accepteert en niet in een verdoving wordt, geconfronteerd met geweld. Vertrouw op je intuïtie als er iets in twijfel en angsten is.

een. Je kind moet weten dat zijn lichaam verandert en het is gewoon geweldig

Praat over alle veranderingen kalm en in de wetenschappelijke, of het nu een gevallen tand of haar begint te groeien. Als u zelf een beetje onhandig bent, oefen dan! Het kind moet weten dat hij uw antwoord op al zijn vragen kan krijgen – zowel nu als in de toekomst.

2. Praat met hem over zijn gevoelens, zodat hij geen ernstige ervaringen bespaart

Vraag bijvoorbeeld – hij vindt het leuk als hij wordt gekieteld? En wat is het als het hoofd draait? Wat niet leuk vindt? Als hij ziek is? Of wanneer een ander kind je beledigt? Laat de reikwijdte achter voor die gedachten die door associatie naar hem toe zullen komen.

Paise, wacht tot hij het je vertelt. Met behulp van deze methode is het gemakkelijker om te praten met degenen die niet rechtstreeks antwoorden op de vraag die op het voorhoofd is gesteld “of iemand op school je beledigt?””.

3. Leer een kind en zijn vrienden om speciale “beveiligingswoorden” in games te gebruiken

Dit is nodig, omdat het op deze leeftijd is dat kinderen volledig ondergedompeld zijn in het spel en uren in hun denkbeeldige wereld kunnen zijn met zijn wetten. Zoals in een spel in een oorlog waarin gevangenen, gijzelaars worden genomen of in rollenspellen, waarbij de personages ruzie maken en de relatie ontdekken.

In een dergelijke situatie wordt het woord ‘nee’ ook gezien als onderdeel van het spel, omdat kinderen een speciaal codewoord nodig hebben om het spel zelf te stoppen als er een probleem in zit. Het kan zijn “ik meen het serieus!Of, omgekeerd, een volledig stom woord zoals “koffer!””.

vier. Leer kinderen om het spel te stoppen

Vertel hem wat je een time -out kunt doen om ervoor te zorgen dat alles in orde is.

5. Leer uw kind om de gezichtsuitdrukking te controleren

Dus hij kan begrijpen wanneer een van zijn kameraden grappen maakt en wanneer hij echt pijn doet.

6. Bespreek met hem de moeilijke situaties waar hij overdag in kon komen

Speel het spel “Rewind”: “Je hebt me een heel moeilijk verhaal verteld over hoe een jongen je vriend raakt. Ik weet dat je bang was om in te grijpen. Als we allemaal teruggaan, wat zou je dan doen?””

Improviseren, luister zonder commentaar alle antwoorden, van “veranderd in batman” tot “de leraar genoemd”. Zeg dat je klaar bent om naar hem te luisteren in een moeilijke situatie, wat er ook gebeurt.

7. Kinderen leren dat acties altijd consequenties hebben

Vraag hem met eenvoudige voorbeelden bijvoorbeeld hoe andere mensen reageren als iemand luid roept of afval gooit. Wat zijn de gevolgen hiervan? Iemand zal bang zijn, iemand zal moeten schoonmaken? Laat ze zien dat er goede plekken zijn om te strooien, en om lawaai te maken.

acht. Praat met uw kind over hoe belangrijk het is om uw instinct te vertrouwen

Soms hebben we een vreemde voorgevoel of voelen we gewoon onduidelijke angst of angst, hoewel er tot nu toe niets is gebeurd. Vraag uw kind of hij ooit zo’n gevoel van wantrouwen heeft meegemaakt voor een persoon of een algemeen gevoel van disfunctie van de situatie.

Vertel het kind dat deze innerlijke stem moet worden geluisterd en hij moet vertrouwen. En als hij soms zijn gevoelens niet kan achterhalen en om een ​​specifieke reden kan begrijpen wat hij ervaart, ben je er altijd en ben je klaar om hem te helpen verduidelijken wat er gebeurt en een keuze te maken of een beslissing te nemen.

En herinner hem eraan dat niemand het recht heeft om hem aan te raken als hij het niet wil.

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Carrito de compra