fbpx

Hoe je met twee leiders in de familie kunt opschieten?

“Hoofd van de familie”, “onze vrouw beslist alles”, “Ik zal mijn man vragen wat hij zal zeggen” … die in een paar een leider zou moeten zijn? Was het tijd om de verouderde stereotypen te herzien en te leren van die families waar er niets is, of liever de belangrijkste – allemaal – allemaal? Wat over het algemeen een gelukkig stel samenhield voor vele jaren? De zakelijke trainer Radislav Gandapas heeft een recept dat wordt bewezen door persoonlijke ervaring.

Elk gezin is niet alleen een bron van inspiratie en vreugde, maar ook de belangrijkste bron van conflicten en problemen, de zakelijke trainer en expert in het leiderschap van Radislav Gandapas is overtuigd. Het zijn familievetes die zich in de eerste plaats bevinden in de lijst van de belangrijkste oorzaken van crisissituaties.

Op de tweede plaats staan ​​conflicten op professioneel veld. “In momenten van zwakte heeft een persoon een instinctief verlangen om van de bron van problemen af ​​te komen, dat wil zeggen om de relaties af te breken, het werk te verlaten. Maar is dit altijd de enige manier om op te lossen?”-De zakelijke trainer dringt aan om na te denken.

Accumuleer algemene indrukken

Heel vaak blijven paren samen, ondanks de duidelijke meningsverschillen. Hoogstwaarschijnlijk hebben ze gewoon nog geen kritiek bereikt.

“Ik ben ervan overtuigd dat noch gezamenlijke eigendommen noch gewone kinderen partners tegenhouden van de kloof als de crisis de climax heeft bereikt”, vervolgt Radislav Gandapas. – Tijdens een scheiding en bijbehorende “militaire operaties” vernietigen partners gezamenlijk eigendom. De woonruimte voor minder vloeistof en comfortabel. Tijdens het proces sterft een bedrijf dat in partnerschap floreert vaak sterft. En zelfs de aanwezigheid van kinderen stopt niet iedereen en in de regel vertrekken de vaders, die de last van zichzelf laten vallen, en de kinderen blijven bij hun moeders “.

Dus wat zal het paar bij elkaar houden? “Verzamel geen gezamenlijk eigendom, dit heeft het huwelijk nooit gered. Accumuleer algemene indrukken!”-Verzichten een zakelijke trainer. Dit is precies wat hij zelf doet in de relatie en is erg trots dat hij “vier kinderen van 4 tot 17 jaar oud heeft, en allemaal van één geliefde vrouw”.

Het leven van een groot gezin is vol routine, en daarom komen Radislav en zijn vrouw Anna meerdere keren per jaar met avonturen voor het hele gezin en brengen samen verplichte dagen door, waardoor kinderen voor grootmoeders achterblijven. Ze besloten zelfs om precies te trouwen, zodat het in het leven weer een veel voorkomende heldere gebeurtenis werd, hoewel ze tegen die tijd al twee kinderen hadden en er was geen twijfel dat ze samen zouden zijn.

Het was een prachtig spel met meerdere niveaus met een reis op het schip en een plechtig aanbod van de hand en het hart, waarin iedereen genoot – zowel de pasgetrouwden als familieleden, en vrienden die betrokken zijn bij de telefoonflits van de telefoon die door de bruidegom is uitgevonden (64 Oproepen met de woorden “Anya, zeg” Ja “Ik ontving de bruid in een paar uur wandelen langs de rivier).

Algemene indrukken en gezamenlijk geleefde emoties – precies wat twee afzonderlijke mensen in een paar verbindt, en helemaal niet een gemeenschappelijke leefruimte of een stempel in het paspoort.

“Dit is een bruiloft en een reis, en wanneer een kind een temperatuur heeft op 40 -jarige leeftijd, en je haast je ‘s nachts samen met je vrouw van de ene kliniek naar de andere op zoek naar de juiste arts,” legt Radislav uit. – Het maakt niet uit in welke toon – positief of negatief – indrukken zijn geverfd, het is belangrijk dat ze gewricht zijn.

Als we een miljoen veel voorkomende gebeurtenissen en ervaren emoties in elkaar hebben ontspruiten, is het moeilijk voor ons om te scheiden. En als er geen gemeenschappelijke verhalen in het huwelijk zijn, dan is er niets te besparen: de vrouw houdt zich bezig met kinderen, hij verdient geld en wanneer hij naar huis terugkeert, blijft hij telefoneren over het bedrijfsleven. Of hij zegt dat hij moe is, vraagt ​​hem hem niet aan te raken, hij eet alleen en vertrekt om de tv naar kantoor te kijken, en hij valt daar in slaap. Ze hebben twee parallelle levens, ze hebben niets te verliezen. “.

Onthoud dat een leider een actieve positie is

Leadership Expert is er zeker van dat een moderne familie een horizontale hiërarchie nodig heeft.

“Aan de ene kant is dit Oxymoron, omdat het woord” hiërarchie “suggereert dat iemand ondergeschikt is aan iemand,” legt de zakelijke trainer zijn positie uit. – Aan de andere kant suggereert een moderne familie van twee sociaal actieve partners die zichzelf zoveel mogelijk willen bewijzen. Als iemand in een paar desalniettemin zal aandringen op een verticale hiërarchie, dan zal de ene partij worden gedwongen hun belangen aan de andere ondergeschikt te maken.

Er zijn vakbonden waar hij verdient, en ze is bezig met huis en kinderen. Zo’n contract lijkt tevreden te zijn met iedereen. Onder dergelijke paren zijn ook blij. Maar ik heb vaak geconfronteerd met het feit dat een groot aantal vrouwen hun capaciteiten niet buiten het huis tonen. “.

Op een gegeven moment voelt iemand zich plotseling in een doodlopende. “Oh, onze gevoelens zijn afgekoeld”. Of “we hebben niets om over te praten”. Het is goed als ze vermoeden dat ze naar trainingen, naar een psycholoog gaan, ze zullen beginnen met het lezen van speciale literatuur, dan is er een kans om erachter te komen dat het huwelijk niet is bevestigd met een huwelijkscontract, kinderen en eigendommen, maar door gezamenlijke emotionele ervaringen. En misschien zal het paar hun gebruikelijke formaat van de relatie “het hoofd van de familie – ondergeschikt” veranderen.

Met een horizontale hiërarchie kunt u beide partners realiseren en tegelijkertijd een paar in het algemeen. Maar hoe je leiderschap in de praktijk kunt verdelen?

“Om het ermee in te stemmen – dit is wat een rijpe volwassen relaties garandeert. Het huwelijk is de kunst van een compromis ”, zegt Radislav Gandas. – Je moet zeggen wat je wilt van het huwelijk, wat je wilt uit het huwelijk, wat belangrijk voor je is en interessant.

Velen leven en denken ten onrechte dat de tweede kant standaard tevreden is, omdat hij stil is. En als er plotseling iets mis is, waarom is zij of hij dan ook, ze lijkt alles te hebben of hij heeft. En soms kunnen onze behoeften zelfs niet door onszelf worden herkend. Totdat we op vakantie gingen en mijn pension niet mijn eigen hoek van eenzaamheid had, wist ik niet dat ik hetzelfde thuis nodig had. En ik heb mijn vrouw hierover verteld, nu denken we na over hoe we hem in ons appartement kunnen uitrusten. “.

Met een horizontale hiërarchie is er geen vereiste dat iemands belangen hoger zijn, belangrijker dan de belangen van anderen. Hier heeft iedereen gelijke rechten, ongeacht wie het belangrijkste inkomen naar het huis brengt of het appartement verwijdert en voedsel bereidt.

Geef elkaar het recht om beslissingen te nemen

Hoe een leider te onderscheiden? En hoe u leiderschapskwaliteiten thuis kunt vinden? Leiderschap wordt helemaal niet bepaald met de status. Een echte leider, in het bedrijfsleven, in een relatie, is iemand die een actieve levenspositie inneemt en ons geeft om zich naast een ander te ontwikkelen, en helemaal niet met een “chef -kok” -teken op de deur en hij kijkt neer op anderen van top Tot op de bodem.

“Het concept van” leider “heeft veel betekenissen en interpretaties”, zegt Radislav Gandapas. – Leiderschap kan een levensstrategie worden genoemd die gericht is op initiatief en verantwoordelijkheid. Leider – iemand die zijn lot bepaalt. Hij leeft niet vanuit de positie van “oh, wat kan ik doen, de omstandigheden hebben zich ontwikkeld”. Hij zelf creëert de noodzakelijke omstandigheden.

De leider zal niet wachten tot hij zijn salaris verhoogt, hij zal dit zelf initiëren. Maar op de verkeerde manier dat het leuk zou zijn om meer te krijgen. Hij beschouwt het geld als de standaard van zijn lengte, ontwikkeling. Hij zal het leiderschap vertellen dat hij zichzelf beter wil realiseren, naar een nieuw niveau van besluitvorming, schaal, schaal, verantwoordelijkheid “wil gaan”.

Een jonge man Misha ziet bijvoorbeeld niet de vooruitzichten in zijn stad en besluit naar een grote stad te gaan. Gaat de universiteit binnen, vindt een baan, verhuist daar op een carrièreladder. Hij is een leider? Ongetwijfeld. Wat niet kan worden gezegd over een andere jongeman, die werd geboren en opgevoed door machtsouders, ging de universiteit binnen dat ze hem kozen, na het afstuderen was georganiseerd om voor de vriend van zijn vader te werken, en al 12 jaar heeft hij hetzelfde vastgehouden Positie – Sterren met de hemel is niet genoeg, maar ze kunnen hem niet ontslaan – toch, de zoon van de vriend van een oude vader.

In zijn persoonlijke leven is hij ook leidend – het meisje werd snel zwanger van hem, ‘getrouwd’ met zichzelf. Ze hield niet van hem, maar ze moest op de leeftijd trouwen. Wie is de leider in dit paar? Zij is. Het duurt vele jaren, en zodra Borya ontdekt dat hij bij een onbemind werk werkt, woont bij een onbeminde vrouw een kind, die hij niet echt wilde. Maar ook niet klaar om het leven te veranderen. Dus hij bestaat zonder een leiderschapsstrategie te tonen.

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Carrito de compra